h

Denie doorbreekt zwijgen

8 februari 2012

Denie doorbreekt zwijgen

Oud-burgemeester Wim Denie van Moerdijk heeft forse kritiek op de rol die de media hebben gespeeld tijdens de brand bij Chemie-Pack. Dat zegt hij tegen Omroep Brabant. Het is voor het eerst dat Denie reageert op de nasleep van de brand na zijn vertrek als burgemeester. Volgens de oud-burgemeester ontbrak in veel berichtgeving elke nuance. Denie noemt als voorbeeld een uitspraak die hij deed op de avond van de brand.


Oud-burgemeester Wim Denie doorbreekt stilzwijgen

Door Erik Peeters 08-02-12 op omroep Brabant

Oud-burgemeester Wim Denie van Moerdijk heeft forse kritiek op de rol die de media hebben gespeeld tijdens de brand bij Chemie-Pack. Dat zegt hij tegen Omroep Brabant. Het is voor het eerst dat Denie reageert op de nasleep van de brand na zijn vertrek als burgemeester.Volgens de oud-burgemeester ontbrak in veel berichtgeving elke nuance. Denie noemt als voorbeeld een uitspraak die hij deed op de avond van de brand.

Gevaarlijke stoffen
Hij liet toen in diverse media weten dat 'de brandweer tot dan toe geen gevaarlijke stoffen had gemeten'. In de pers stond even later te lezen dat er geen gevaarlijke stoffen waren. Volgens de oud-burgemeester is dat een wezenlijk verschil, zo liet hij Omroep Brabant. Denie vindt het hoog tijd dat de media hun eigen rol onder de loep gaan nemen.

Ontslag
Wim Denie nam op 1 februari 2011 ontslag in Moerdijk. Als reden voor zijn vertrek noemde hij de lichamelijke en mentale inzet die hij niet langer kon opbrengen bij de nasleep van de brand.

Rapport Donderdag wordt het rapport over Chemie-Pack van de Onderzoeksraad voor Veiligheid gepresenteerd. Vorige maand lekte de belangrijkste conclusie al uit. Vooral de communicatie van de overheid naar de burgers en de media blijkt volledig te hebben gefaald. Desgevraagd wil oud-burgemeester Denie over zijn rol hierin niet inhoudelijk reageren.

U bent hier