h

Twee partijen in hoge nood

28 januari 2012

Twee partijen in hoge nood

Het afgelopen weekeinde zagen we twee partijen in hoge nood congresseren. Het CDA probeert zich na de dramatische verkiezingsuitslag van 2010 opnieuw uit te vinden, maar weet zich gehinderd door regeringsdeelname en een soms wurgende handtekening onder het regeer- en gedoogakkoord. Maar misschien is de nood voor de PvdA nog wel hoger.

Door een nipte verkiezingsnederlaag ten opzichte van de VVD grepen de sociaal-democraten nét naast regeringsdeelname. Normaal gesproken is de rol van grootste oppositiepartij een uitgelezen kans om de parlementaire en electorale positie te verbeteren. Maar het wil maar niet lukken. Sterker nog, in de peilingen staat de partij structureel op minder dan twintig zetels.

Lees HIER het hele artikel in Trouw van 28-01-12

U bent hier