h

ZZP'ers goedkoop verzekerd

23 oktober 2011

ZZP'ers goedkoop verzekerd

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die veel te duur zijn. Daarover zuchten heel wat zzp’ers. Velen hebben zich dan ook niet verzekerd tegen langlopende ziektes, met alle gevolgen van dien. Een Broodfonds biedt uitkomst

Vereniging Solidair bedacht het alternatief. Het Broodfonds biedt tegen een lage premie twee jaar garantie op een ziekte-uitkering. De formule is simpel: minimaal twintig deelnemers, die elkaar enigszins kennen, storten elke maand geld op een eigen Broodfonds-rekening. Het bedrag is afhankelijk van de winst van het eigen bedrijf en het inkomen dat iemand maandelijks nodig heeft. Heb je 750 euro nodig om te overleven bij ziekte, dan stort je maandelijks 33 euro. Zit je inkomen rond de tweeduizend netto, dan stort je negentig euro per maand en daartussen zijn allerlei varianten mogelijk, afhankelijk van de afspraken die een Broodfondsgroep maakt.

Lees het hele artikel op P3

U bent hier