h

Kernenergie niet CO2-vrij

16 oktober 2011

Kernenergie niet CO2-vrij

Atoomstroom mag in advertenties niet langer beweren dat kernenergie "CO2-vrij" is. Dat heeft de Reclame Code Commissie bepaald. Bij kernenergie komt wel degelijk CO2 in de atmosfeer, besliste de Reclame Code Commissie.

De huidige CO2-uitstoot is gelijk aan ca. 30 procent van bij gasgestookte centrales vrijkomende CO2, de minst vervuilende fossiele brandstof. Dat is dus heel wat minder, maar je kunt niet zeggen dat kernenergie niet bijdraagt aan de opwaardering van de aarde. De cijfers komen van Herman Damveld, die wetenschappelijk onderzoek deed naar de hele keten. Het resultaat van dit besluit? Het energiebedrijf Atoomstroom van Sjef Peeraer mag in advertenties en radiospotjes niet meer beweren dat "Kernenergie CO2-vrij" zou zijn.

U bent hier