h

Moerdijk moet kosten bluswater betalen

3 augustus 2011

Moerdijk moet kosten bluswater betalen

Bluswater
Na de brand op 5 januari 2011 bij Chemie-Pack in Moerdijk heeft Wilchem B.V. (een gedeelte van) het bluswater opgeruimd en opgeslagen in het schip Pafos. Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft nu in hoger beroep geoordeeld dat de gemeente Moerdijk de kosten hiervoor moet vergoeden.

Ook moet de gemeente ervoor zorgen dat het bluswater uit het schip wordt verwijderd. Daar heeft de gemeente begin juli al opdracht voor gegeven (webmaster))
De gemeente Moerdijk heeft zich de belangen van Wilchem onvoldoende aangetrokken. Zij heeft nagelaten met bestuursdwang op te treden voor de kosten van de opslag van het bluswater. In ieder geval heeft zij de kosten van deze opslag niet voor haar rekening genomen. Hierdoor heeft de gemeente Moerdijk onrechtmatig tegen Wilchem gehandeld en is zij aansprakelijk voor de door Wilchem geleden schade.

Lees het hele verhaal in de Nieuwsbrief van VROM

U bent hier