h

Achterstevoren

27 juni 2011

Achterstevoren

ik

Met "ANTWOORD" van B&W
Enige weken geleden kwam ik laat thuis en zag een groot verlicht reclamebord staan aan de Parallelweg in Fijnaart op de plaats waar al tientallen jaren een plattegrond van die kern stond. Wel een beetje vreemd, was mijn eerste gedachte, enkele dagen later zag ik dat de plattegrond op de achterkant van dat bord stond, en daardoor onzichtbaar voor de bezoekers van die kern.

fijnaart Maar dat niet alleen, bijna overal moet je in het gras of in de bosjes gaan staan om die te bekijken. Het zijn nieuwe borden van een reclamebureau die vast en zeker meer geld in hun laatje laten stromen. Dat is te zien aan de snelheid waarmee die vervangen worden en dat gebeurd nogal vaak. Die plattegronden staan bij elke kern in Moerdijk met hun verlichte kont naar de bezoekers en zijn onzichtbaar. Tenzij je de plaats uitrijdt, en daar zijn stadsplattegronden volgens mij niet voor bedoeld. En dat enkele bordje met een I erop helpt echt niet als er geen plattegrond te zien is. Misschien heeft een of ander besluitnemend figuur aandelen in tomtom? Het is gewoon te zot om los te lopen.

Lowieke kan nu, iedere keer als hij met zijn auto van huis gaat, op de plattegrond goed zien wat hij achterlaat. Maar Gerrit met zijn vrachtwagen die een straat zoekt, ziet geen plattegrond en rijdt met dat bakbeest op goed geluk de plaats in.

Zevenbergen

In de gemeenten Breda, Etten-Leur, Halderberge, Steenbergen en Roosendaal staan de plattegronden wel netjes met de voorkant naar de bezoekers. Moerdijk scoort weer hoog op de stommiteitsladder. Ook als het meer geld opbrengt voor de gemeente is en blijf ik het stom vinden om gasten je achterkant te laten zien. Wie weet brengt het wat op voor iets of iemand. Wij hebben aan B&W gevraagd om de borden goed neer te zetten met de voorkant naar de gasten. Veel hoop dat zij dat doen heb ik niet, maar je weet maar nooit...

Het antwoord van B&W is:

Het beheer en onderhoud van de plattegrond informatiekasten en Abri's zijn onlangs aanbesteed aan Reclame Bureau Limburg (RBL), Direct na de plaatsing zijn er meldingen binnen gekomen over de onduidelijke verwijzing naar de plattegrond zijde. Op verzoek heeft RBL aan de voorzijde het symbool I (informatie) zie achterzijde, geplaatst. Dit wordt namelijk ook landelijk toegepast

Dit slaat helemaal nergens op.
Gekker moeten ze het echt niet maken
Wordt vervolgd....

U bent hier