h

Adviesbureau uitvoering LPM bekend

13 april 2011

Adviesbureau uitvoering LPM bekend


Witteveen+Bos heeft in een persbericht laten weten dat zij uitgekozen zijn om de provincie Noord-Brabant te adviseren bij de planvorming rondom het Logistiek Park Moerdijk. Ook wordt het bureau RBOI hierbij betrokken.

De Provincie houdt daarmee vast aan de uitgangspunten die door RBOI en DHV opgesteld zijn om te komen tot de aanleg van het LPM. En die op de belangrijkste punten wel heel erg afwijken van de werkelijke situatie. Daarmee werd wel het LPM door de strot van de gemeenteraad gewrongen. Vooral ook dank zij de medewerking van de GroenLinks fractie, die GL wethouder Wil Vissers bleef volgen op de foute weg door alle GL principes overboord te gooien. Voor alle zekerheid - en om meer druk uit te oefenen op de gemeenteraad - hadden enkele weken tevoren de hotemetoten van Rijk, Provincie en B&W van Moerdijk de overeenkomst al getekend. Twee ervan maken; jammer genoeg; nog steeds deel uit van B&W van Moerdijk.

Wij zijn wel benieuwd of de nu door de provincie voor veel geld ingehuurde adviesbureaus over enkele jaren even eerlijk zullen zijn als dhr. Buck van het gelijknamige bureau. Die vertelde aan de raad dat zijn bureau bij Moerdijkse Hoek moest werken met verkeerde uitgangspunten en aannames van de provincie. Maar dat is achteraf, en van achteren kijk je een paard in zijn ...

Lees HIER het volledige persbericht van Witteveen en Bos

U bent hier