h

"Integere" mensen

6 maart 2011

"Integere" mensen

Het is te gek voor woorden dat Moerdijkers worden opgezadeld met vele euro's aan onkosten die voor een groot gedeelte door de mediageile burgemeester van buurgemeente Breda zijn ontstaan. Hij heeft als plv. voorzitter van de veiligheidsregio een aantal mensen aangesteld op allerlei posten die Moerdijk moet betalen. Hoeveel weten wij nog niet, maar het zal geen klein geld zijn!

Vaak overbodig want de ambtelijke organisatie van Moerdijk kan dat allemaal veel sneller, zij weten veel beter dan inhuurkrachten waarover zij praten. Petertje zou uit zijn vel springen als wij ons met het Bredase ambtenarencorps zouden bemoeien, en er weer eens lekker over gaan kletsen met Pauw en Witteman.

Het was zeer onfatsoenlijk van hem om weg te lopen uit de cie. Bestuur en Middelen toen er antwoord moest worden gegeven op vragen door commissieleden. Voor er antwoord kwam werd meegedeeld dat Petertje weg moest omdat hij een zeer belangrijke andere afspraak had. Welke dat was werd op dat moment niet verteld, maar dat hebben veel mensen om 23.00 uur op de televisie kunnen zien. Hij gaf die avond bij P & W een uitstekende demonstratie van haantjesgedrag. En liet hiermee duidelijk zien hoe weinig respect hij heeft voor de Moerdijkse burgers en hun gekozen vertegenwoordigers. Leuke man, toch?

Nu ligt er een plan op tafel om 2,5 miljoen uit te trekken om een zwaar opgetuigde projectorganisatie in te stellen voor de nazorg van de brand bij Chemie-Pack. Wel erg veel geld voor een brand waarbij geen slachtoffers zijn gevallen en er zelfs niemand gewond is geraakt. Hiervoor is deze keer geen PvdA bobo ingehuurd zoals Jo Horn, die tonnen per jaar kreeg. Men is nu overgestapt naar een hoge VVD partijfunctionaris: een oud-wethouder van Delft die ongeveer evenveel (€ 150,-per uur) uur gaat kosten.

Op Google komt men tegenwoordig heel wat te weten, zo ook in het geval van deze Christiaan Baljé. Hij was als wethouder tot over zijn oren betrokken bij de zgn. gondelaffaire, waarbij hij prijsafspraken over dat project maakte met een aannemer in een kroeg. Dat gesprek is opgenomen en staat nog steeds op You Tube. Hij werd daarna door een raadslid van een andere partij beschuldigd van corruptie, won niet bij de rechter, ging toen in hoger beroep maar kreeg ook daar de kous op de kop.

Onder integriteit versta ik heel wat anders, ook al is Baljé toen vrijwillig opgestapt als wethouder, het blijft een aardige vette vlek op zijn blazoen. Iemand die zulke dingen heeft uitgevreten zou een verbod opgelegd moeten worden om nog ooit in dienst van het openbaar bestuur te werken, ongeacht zijn kennis. En hij mag zeker niet in Moerdijk worden aangesteld.

De volksmond is erg duidelijk: Weg ermee, spoel het maar door de plee!

Als iemand in dienst van de gemeente Moerdijk speciaal om hem gevraagd heeft, zou die wat mij betreft ook op zoek mogen naar een andere werkgever. B&W en de gemeenteraad zouden er goed aan doen om deze ingehuurde kracht terug te sturen naar het bureau waar hij vandaan komt.(Een uitzendbureau voor mensen die veel geld willen hebben, maar te lui zijn om zelf werk te zoeken.)

U bent hier