h

Roemer staat gijzeling Tweede Kamer door Wilders niet toe

8 oktober 2010

Roemer staat gijzeling Tweede Kamer door Wilders niet toe

SP-leider Emile Roemer wil niet ingaan op het verzoek van Geert Wilders om dinsdag opnieuw de Kameragenda om te gooien omdat zijn hele fractie aanwezig wil zijn in de rechtbank. Roemer: 'Het lijkt erop dat Geert Wilders niet alleen het kabinet wil gijzelen, maar ook de Tweede Kamer. Dat sta ik niet toe.'

Vandaag stemde de Tweede Kamer over een reeks van voorstellen. Die stemmingen hadden eigenlijk al op dinsdag afgehandeld moeten worden, maar werden op verzoek van de PVV verschoven. Roemer: 'Dat Wilders zelf alle dagen van zijn proces wil bijwonen, kan ik begrijpen. Maar er moet gewoon gestemd worden, de rest van zijn fractie kan gewoon haar werk doen. Het uitstel van stemmingen deze week was wat mij betreft eenmalig, we laten ons niet gijzelen.'

U bent hier