h

Geldsmijterij

30 oktober 2010

Geldsmijterij

Bushalte in niemandsland bij Fort Sabina

PvdA ex-wethouder Marjolein de Wit heeft tijdens de vorige raadsperiode, nadat de begroting voor 2010 was goedgekeurd, snel opdracht gegeven om 40 bushaltes in te richten voor rolstoelgebruikers. Dat kost de gemeente maar liefst € 850.000,- en de provincie nog eens € 350.000,-

Dat is veel geld dat voor een groot gedeelte in het water is gegooid want bij de meeste bushaltes die nu worden aangepakt zullen echt geen rolstoelgebruikers in- of uitstappen. Die liggen bijna allemaal in het buitengebied waar vaak niet eens een bus met lage instap komt, maar alleen een buurtbus rijdt. Uit gesprekken met chauffeurs van de buurtbus is ons gebleken dat er af en toe wel eens iemand met een rollater opstapt, maar zelfs dat is zeldzaam.

Toen de begroting voor 2010 werd goedgekeurd was al bekend dat er bezuinigd moest gaan worden. Deze PvdA mevrouw heeft nota bene persoonlijk een lijst met zaken waarop bezuinigd kon worden, aan de raadsleden voorgelegd. Op dat moment nog even snel een hoop geld uitgeven aan deze overbodige zaken, vinden wij onbehoorlijk bestuur van hoge klasse.

Dat hadden toch veel mensen in de gaten, haar partij heeft immers grootste verlies ooit geleden in de gemeente Moerdijk en de daarin opgegane gemeenten. Wrang is het dan om te zien en te lezen hoe de PvdA; medeschuldige aan het kwistig rondstrooien van gemeenschapsgeld bij allerlei adviesbureaus; nu de wethouder van OM ongenuanceerd aanvalt.

Maar misschien heeft PvdA fractievoorzitter Henk Schouwenaars wel last van een selectief geheugen. Er was enkele jaren geleden ook nog iets met een tijdelijke gemeentesecretaris - ook PvdA! - die meer dan € 250.000,- per jaar mee naar huis kreeg voor 4 dagen aanwezigheid. Om nog maar niet te spreken van de vele door het college voor grof geld ingehuurde adviesbureaus; die vaak bindingen hebben met de PvdA. Nu er een wethouder van financiën is van OM kan die bij Henk geen enkel goed meer doen. Die OM-er zal zeker geen euro teveel uitgeven, daar is hij ”veuls te zuunig veur” zeggen ze bij de buren.

U bent hier