h

Belastingdienst geeft minder rente

30 oktober 2010

Belastingdienst geeft minder rente

In het regeerakkoord van de VVD en het CDA, met gedoogsteun van de PVV, staat een verborgen 'belastingverhoging'. Over belasting die wordt terugbetaald, wordt nu een rente van 2,5 procent gegeven, in het nieuwe voorstel wordt die rente slechts 1 procent. De verandering moet uiteindelijk 344 miljoen euro per jaar gaan opleveren.

Tot nu toe is het zo dat de rente die de belastingbetaler ontvangt, over een bedrag dat hij tegoed heeft van de Belastingdienst, hetzelfde is als de rente die hij betaalt als hij een schuld aan de fiscus heeft. In het regeerakkoord staat dat er een verschil zal komen tussen de te ontvangen rente en de te betalen rente. Dat valt weer nadelig uit voor de belastingbetaler, ook als de aangifte op tijd is ingestuurd. In het vervolg krijgt die 1,5% minder over zijn geld, dan de belastingdienst in rekening brengt. Met goedkeuring van Wilders!

U bent hier