h

Geen gymzaal Regenboogschool

16 juli 2010

Geen gymzaal Regenboogschool

De gemeenteraad heeft op 11 juni 2009 besloten dat er een nieuwe Regenboogschool met gymzaal moet komen. Omdat Moerdijk gaat bezuinigen is gisteren door de raad besloten dat de in dat besluit opgenomen gymzaal niet wordt gebouwd. Elke partij had een eigen lullig verhaal over hoe erg het was voor de school en de kinderen. Alleen de SP bleef volledig achter de kinderen en hun ouders staan.

Vorig jaar is er diverse malen richting oppositie geroepen dat een raadsbesluit gerespecteeerd dient te worden. Maar dat geldt blijkbaar alleen als het economisch belangrijk is. Zoals het besluit over de zwaar omstreden aanleg van industrieterrein LPM, dat nergens goed voor is en alleen maar veel geld gaat kosten. Nu draait men gewoon een ander raadsbesluit terug, nota bene terwijl door de gemeente aan het schoolbestuur is verteld dat er een bouwplan voor een basisschool met gymzaal moeset worden gemaakt. Nu dat er ligt, mag het schoolbestuur dat in de papierbak gooien en opnieuw beginnen. Over een onbetrouwbare overheid gesproken!

Het is jammer dat dit voorstel niet VOOR de raadsverkiezingen is ingediend. Dan was er vast en zeker besloten om die gymzaal te bouwen. Ook toen wist men al dat er bezuingd moest worden. Omdat in die periode elke kiezer belangrijk is zouden de tegenstemmers van gisteren dat toen niet hebben gedaan. Vooral de partijen die nu in de coalitie zitten hebben mensen erbij bij die echt alles doen voor een paar stemmen. Wij hebben vanaf het allereerste begin achter de school en de kinderen gestaan, en houden ons aan afspraken. Iets wat meer mensen zouden moeten doen, vooral in de gemeenteraad van Moerdijk!

Gelukkig waren de ouders en hun kinderen ook niet met het stomme verbod van de burgemeester om spandoeken of tekeningen op te hangen. Zij mochten niet in de raadszaal komen en zijn naar het balkon verjaagd. Een leuke eerste indruk van de politiek in Moerdijk is toch anders.

U bent hier