h

Bezuiniging eigen bijdrage van de baan

2 juli 2010

Bezuiniging eigen bijdrage van de baan

De actie van meer dan 500 mensen op het Plein in Den Haag is succesvol geweest. De voorstellen van minister Klink om een tientje eigen bijdrage te heffen voor logopedie, ergotherapie en dieetadvisering zijn door een Kamermeerderheid tegengehouden. SP-Kamerlid Renske Leijten is blij met het resultaat: “Het blijkt dat actievoeren helpt. Nu gaan we er ook voor knokken om ook de eigen bijdrage in de GGZ van tafel te krijgen.”

Meer dan 500 mensen hebben in Den Haag een manifestatie van de SP bijgewoond tegen de voorgestelde bezuinigingen. Organisaties van logopedisten, diëtisten, ergotherapeuten waren in grote getale opgekomen om hun onvrede met de plannen te laten horen. SP-Kamerlid Renske Leijten vindt de grote opkomst een belangrijk signaal: “Minister Klink breekt de zorg op deze manier af. Hij kondigde vorige week ineens vanuit Zuid-Afrika een mega-pakket aan bezuinigingen aan. Iedereen snapt dat hij met deze bezuinigingen de rekening bij de verkeerde mensen legt. Hij moet niet met de kaasschaaf op zoek naar bezuinigingen gaan, maar de bureaucratie en de topsalarissen aanpakken.”

U bent hier