h

SP-motie: Overheidspost alleen door nette bedrijven

23 april 2010

SP-motie: Overheidspost alleen door nette bedrijven


Alleen postbedrijven die hun arbeidsvoorwaarden goed naleven, komen voortaan in aanmerking voor het bezorgen van post van overheidsinstanties. Een initiatief van Sharon Gesthuizen heeft geleid tot een SP-Pv/dA motie hierover die op donderdag 22 april is aangenomen door de Tweede Kamer.

Het was de laatste tijd erg onrustig door de liberalisering van de postmarkt waarbij gerechtvaardigde eisen aan de nieuwkomers zijn gesteld . Zo moet o.a. het aantal werknemers met een vast contract bij deze bedrijven groeien.
Nieuwkomers proberen onder die eisen uit te komen, maar dat wil de Tweede Kamer niet. Tijdens een debat over de kwestie zei demissionair minister Jan Kees de Jager van Financiƫn dat hij zich wel kon vinden in het idee om overheidspost enkel te laten bezorgen door 'nette' bedrijven. Er mogen vanaf die datum geen contracten meer worden afgesloten met bedrijven die de regels ontduiken of ontwijken. Verlenging kan uitsluitend op basis van de vastgestelde regels en de goedgekeure arbeidsvoorwaarden.

U bent hier