h

Nieuws uit 2010

20 december 2010

Overleeft de PvdA?

Guusje ter Horst wil een samenwerking tussen PvdA, GroenLinks en D66 maar niet uit idealisme. Zij probeert met haar pleidooi buitenstaanders af te leiden van de problemen binnen de partij. In het meest rechtse blad van Nederland staat hierover een aardig stukje dat u HIER kunt lezen

Lees verder
12 december 2010

Zelfs sla groeit op afvalplastic

Nederland bekvecht over het percentage afvalplastic dat in Duitse verbrandingsovens verdwijnt. Ondertussen bewijst het bedrijf Econoplas in Groot-Brittannië dat hetzelfde plastic voor de volle 100 procent verwerkt kan worden. Met het eindproduct kunnen terreinen gedraineerd worden: golfvelden, grasbermen langs de wegen, zelfs dijken worden er steviger van.

Lees verder
10 december 2010

SP Moerdijk scoort als enige oppositiepartij

In Moerdijk beginnen raadsvergaderingen op donderdag om 19.30 uur en eindigen vaak in het laatste uur van de dag. De begrotingsvergadering op 9 dec. eindigde pas midden in de nacht op 10 dec. om twee uur! Een ware uitputtingsslag waarin het onze man Bennie Blom toch is gelukt om 60% van onze moties aangenomen te krijgen.

Lees verder
6 december 2010

Niets of meer dan een miljoen?

(met antwoord van B&W)
Tijdens de vergadering van de commissie Fysieke Infrastructuur ontstond er een kort debat over de kosten die door de gemeente zijn gemaakt bij het aanleggen van voor de gehandicapte medemensen geschikte bushaltes. Ons commmissielid Chris Verschuuren zei dat de gemeente € 850.000,- heeft betaald aan de laatste serie aanpassingen.

Lees verder
2 december 2010

Kolencentrales krijgen subsidie

Het vorige kabinet heeft in het geheim afspraken gemaakt met energieleverancier EON en negen grote bedrijven voor een subsidie van in totaal 2 miljard Euro voor de nieuwe kolencentrale die EON momenteel bouwt op de tweede Maasvlakte. De subsidie gaat in vanaf 2013, zodra EON moet gaan betalen voor het aankopen van emissierechten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier