h

SP: Moerdijkers mogen stikken

31 oktober 2009

SP: Moerdijkers mogen stikken

Volgens de Kamer van Koophandel in Breda moet de provincie het kalmpjes aan doen met de bestrijding van ammoniak. En moet er ontheffing komen voor de te hoge uitstoot van gevaarlijke stoffen op industrieterrein Moerdijk.

De provincie moet volgens de KvK de landelijke regels ruim interpreteren door het provinciale beleid te verruimen. De eisen voor uitstoot van ammoniak en stikstof zijn volgens die club vervelend voor bedrijven op industrieterrein Moerdijk. Ze kunnen niet uitbreiden omdat de regels toename van ammoniak- en stikstofuitstoot verbieden. De provincie zou er beter aan doen wat creatiever met de wettelijke regels om te gaan.

Het economisch belang wint het weer eens van het milieu bij deze bemoeizuchtige ondernemersclub. Dat is niets anders dan wat zij al jarenlang doen. Nieuw is wel dat zij de overheid oproepen tot het overtreden van wetten. Omdat volgens de KvK de ammoniakuitstoot in de hele provincie daalt zou Moerdijk dispensatie moeten krijgen.
Dit vinden wij zeer onverantwoordelijke lompe praat van mensen die hier niet wonen en niet gedwongen worden om dag en nacht aan allerlei gevaarlijke stoffen te snuiven.

U bent hier