h

CO2-uitstoot afvalverbranding kan veel lager

13 augustus 2009

CO2-uitstoot afvalverbranding kan veel lager

Door een nieuwe afvalgasbehandeling haalt de afvalverbranding in Moerdijk een zeer hoog energierendement. Als dat in heel Nederland wordt toegepast kunnen de AVI's 400.000 ton CO2 besparen.

In Moerdijk draait een afvalverbrandingsinstallatie (AVI) met een opmerkelijk hoog energierendement. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de warmte van verbrandingsgassen. De centrale kreeg subsidie uit de Unieke Kansen Regeling, die wordt uitgevoerd door SenterNovem. 'Wat in deze installatie anders gebeurt dan in andere verbrandingsinstallaties, is dat we ook de restwarmte van de verbrandingsgassen na de ketel en doekfilter nog omzetten in duurzame elektriciteit, die we terugleveren aan het net'

Lees verder op www.utilities

U bent hier