h

Shell moet vervuiling fors verminderen

26 juli 2009

Shell moet vervuiling fors verminderen

De Raad van State heeft uitspraak gedaan over de vergunning van Shell Chemie Moerdijk, die zowel door Stichting Natuur en Milieu als door Shell werd aangevochten over de uitstoot van NOx en bezeen. De Raad van State heeft de bezwaren van Shell verworpen,

Natuur en Milieu kreeg op een aantal belangrijke punten gelijk. Zo moet de uitstoot van NOx en benzeen fors omlaag. NOx veroorzaakt zomersmog en tast natuurgebieden aan door verzuring en vermesting. Benzeen is kankerverwekkend. Shell Moerdijk veroorzaakt nu 4 procent van de totale hoeveelheid NOx die alle industriƫle bedrijven in Nederland mogen uitstoten. Ook deed de Raad van State een belangrijke principiƫle uitspraak over de best beschikbare technieken die bedrijven moeten toepassen.

Lees HIER het persbericht van Natuur en Milieu.

U bent hier