h

SBBM misschien naar Raad van State

21 juli 2009

SBBM misschien naar Raad van State

Samen met Milieudefensie onderzoekt de Stichting Behoud Buitengebied Moerdijk (SBBM) of het naar de Raad van State stapt om de aanleg van het Logistiek park Moerdijk alsnog te blokkeren. "We willen dat eens rustig bekijken", zegt Wim Rijnart van de Stichting.

Vorige week donderdag zei een meerderheid van de Moerdijkse raad ja tegen de aanleg van het Logistiek Park.

De SBBM vindt nog altijd dat er geen behoefte is aan nieuwe bedrijventerreinen. "Dat is in al die jaren onze insteek geweest", zegt Wim Rijnart. "We zijn niet tegen de industrie. We zeggen wel: benut eerst eens alle ruimte die er nu nog is. Door onder andere een herstructurering van bestaande terreinen als het Industrieterrein Moerdijk, win je al een heleboel. We betreuren het dat nu een mooie polder opgeofferd wordt aan het Logistiek park."

Lees het hele artikel in BN/DeStem

U bent hier