h

GroenLinks tegen LPM

5 juli 2009

GroenLinks tegen LPM

GroenLinks/Rechts heeft zich vrijdag 26 juni in de Statencommissie Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid uitgesproken tegen aanleg van het Logistiek Park Moerdijk, een industrieterrein van 150 hectare in de oksel van de snelwegen A16 en A17.

GroenLinks is tegen de aanleg van nieuwe industrieterreinen, omdat de noodzaak hiervan niet is aangetoond. Zelfs als wordt uitgegaan van de misschien wel te hoge ramingen die de provincie gebruikt, dan nog is het Logistiek Park Moerdijk onnodig omdat er nog genoeg ruimte is op het bestaande haven- en industrieterrein Moerdijk. Het huidige terrein kan veel effectiever gebruikt worden dan dat nu het geval is. Dan moet er wel geherstructureerd worden, en laat dat nou juist hetgeen zijn waarmee de Provincie Noord-Brabant voorop wil lopen.

Oneigenlijk gebruik
GroenLinks woordvoerder Paul Smeulders: "Tijdens de rondrit op het terrein die we een jaar geleden met de Statencommissie maakten, werd duidelijk dat er oneigenlijk gebruik wordt gemaakt van het terrein. Maar in de Bestuursovereenkomst Gebiedsontwikkeling Moerdijk wordt alleen zijdelings en vrijblijvend gesproken over herstructurering. Dat moet juist prioriteit krijgen! Het is in onze ogen onverantwoord dat de provincie wél 12,6 miljoen uittrekt voor een nieuw bedrijventerrein, maar geen geld uittrekt voor de herstructurering van een bestaand terrein."

Een spagaat voor twee raadsleden en een wethouder van GroenLinks Moerdijk?

U bent hier