h

Belachelijke zaak

12 juni 2009

Belachelijke zaak

B&W van Moerdijk hebben stukken over het LPM "vertrouwelijk" ter inzage gelegd, en hebben zich daardoor alleen maar belachelijk gemaakt. Die stukken zijn gewoon openbaar op het Internet te lezen en te downloaden. Het college is - volgens ons - op deze manier aardig op weg om van het padje af te dwalen.

CALDIC VOOR 51 MILJOEN WEG

BN/DeStem 12 juni 2009
door Mariëtte den Engelse

Chemiebedrijf Caldic in Zevenbergen is voor 51 miljoen euro uitgekocht door de provincie Noord-Brabant.
Voor dat bedrag hoeft Caldic de grond niet schoon op te leveren. Dat maakte de SP Moerdijk gisteren bekend op de website van de partij.

Het staat volgens fractievoorzitter Chris Verschuuren van de SP allemaal in vertrouwelijke stukken die de raadsleden alleen in een beveiligde kamer van het gemeentehuis mogen lezen. "Belachelijk", oordeelt Verschuuren. "De stukken zijn gewoon openbaar op internet te vinden. We trekken ons dus niets aan van de vertrouwelijkheid die ons is opgelegd door het college van B en W van Moerdijk."

Op de website van de SP staat de overeenkomst die Caldic, de provincie en de gemeente afgelopen 2 juni hebben getekend. Wethouders Ada Grootenboer en Louis Koevoets bevestigen dat de provincie 51 miljoen heeft betaald voor Caldic en dat het chemiebedrijf de grond niet schoon hoeft op te leveren.

Caldic moet wel voor 1 januari 2016 alle gebouwen slopen. "De provincie is verantwoordelijk voor de sanering van de grond. Dat heeft gedeputeerde Paul Rupp eerder ook gezegd. De prijs voor het bedrijf is daardoor omlaag gegaan bij de onderhandelingen", stelt Grootenboer. Hoeveel meer de provincie anders had moeten betalen voor Caldic maakt Grootenboer niet bekend. "De gemeente koopt de grond voor zes miljoen van de provincie. "Dat gebeurt nadat de grond is schoongemaakt"

Dat klopt niet, in Gebiedsontwikkeling Moerdijk staat:

Hoofdstuk 4 art 3. De Gemeente draagt uiterlijk 1 september 2009 € 6 miljoen bij aan de ontwikkeling van de Noordrand Zevenbergen als vergoeding voor de grondwaarde van de locatie Caldic Chemie.

U bent hier