h

De vis is rot op de graat

10 mei 2009

De vis is rot op de graat


De vis begint aan de kop te stinken, was de naam van mijn column in oktober 2006. Dat was aan het begin van deze regeerperiode met een coalitie - en een college van B&W - van CDA, VVD, PvdA en GroenLinks. Die vis van toen wordt al aardig zwart op de graat; en dat gaat stinken. Nu wij het einde naderen van deze periode wordt het van kwaad tot erger.

De slechte en van het internet geplukte GroenLinksRechts wethouder is terug naar haar vliegveldgemeente. De vervanging door de veel menselijkere Wil Vissers is een hele verbetering, dat wil ik wel even opmerken.

Jammer is wel dat ook de nieuwe burgemeester er maar niet in slaagt baas te worden in het college-kippenhok. Daar worden, net als in de raad, besluiten genomen met meerderheid van stemmen. De wethouders van CDA, PvdA en VVD houden daarbij altijd elkaars handjes vast. Vooral Koevoets knijpt er zo hard in dat hij bijna kramp krijgt. Dat is niks nieuws want als wethouder van Standdaarbuiten liet hij ook bijna alles liggen voor zijn collega. Deze Hendrik-Jan de tuinman weet als hij nadenkt verrekte goed wat ik bedoel. Ook nu verkoopt hij de raad knollen voor citroenen onder het uitroepen van zijn favoriete kreet ”ik ben uw dienaar “. De heel veel blatende maar meestal geen zinnig woord sprekende schaapskudde van de coalitie geeft hem altijd gelijk.

Maar het loopt nu wel erg de spuigaten uit, enkele voorbeelden uit de afgelopen maand liggen voor het oprapen.

Vorig jaar werd de intentieverklaring voor het lelijke park verlengd waarbij de voorstanders (de coalitie) hebben vastgelegd dat de raad VOOR 1 juli 2009 een besluit moet nemen. Tijd zat denk je dan, maar nee hoor: de wethouders waren het even vergeten. En werden de fractievoorzitters opgeroepen om daarover te komen praten. De voorzitters van ChristenUnie, OM en SP zijn geen gekke Gerritjes en doen daar niet aan mee. Kortom: paniek in de tent, want nu moet de hele coalitieclub met de billen bloot, en dat is best wel pijnlijk.

Een ondernemer in Willemstad verbouwde een pand illegaal en overtrad daarbij een aantal wetsartikelen. De buurman van dat pand heeft maandenlang klachten ingediend bij de afdeling handhaving maar er werd pas iets aan gedaan toen hij een brief aan B&W stuurde. Dat college werd wel uitgenodigd voor de opening van het bedrijfspand en Marjoleintje is daar eens even lekker van het Italiaanse sfeertje gaan genieten. Volgens B&W als privépersoon, maar dat gelooft niemand, en deze rooiehond al helemaal niet.

De gemeente heeft veel te weinig leges in rekening gebracht aan Essent voor de bouw van windmolens bij Fort Sabina. Iets dat volgens mij helemaal onder de verantwoording van PvdA wethouder M. de Wit valt want zij is toch het grote geldopperhoofd van Moerdijk.

Iemand kreeg ongevraagde mail (spam) van een bedrijf dat zijn e-mailadres van de gemeente had gekregen (of gekocht?) Dat is tegen de privacy regels.

En dan hebben wij nog het Gat van Sanders, hierover kunt u iets verder op deze site wat meer lezen.

Wordt vervolgd

U bent hier