h

Moerdijk stapt uit WMO-regio

4 november 2008

Moerdijk stapt uit WMO-regio

De gemeente Moerdijk is uit het regionaal project in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning gestapt (Wmo). Moerdijk is zeer ontevreden over de prijsafspraken waaraan zorgaanbieders die huishoudelijke hulp aanbieden zich moeten houden. Ook is er in Moerdijk zware kritiek op het functioneren van de regionale samenwerking.

Na een gezamenlijke openbare aanbesteding leveren tien zorginstellingen huishoudelijke hulp in de gemeente Moerdijk. Die kunnen, aldus een informatiebrief van B en W van Moerdijk aan de raad, niet de zorg leveren die in het bestek staat en zijn daardoor in financiƫle problemen geraakt. De SP fractie is het er mee eens om uit die club te stappen, het is volgens ons stukken beter om alleen verder te gaan met goede zorg dan die te verkwanselen zoals andere gemeenten dat volop aan het doen zijn.
Als alle wethouders dezelfde daadkracht maar vooral ook de moed zouden hebben die GroenLinks wethouder Wil Vissers heeft getoond in het belang van onze burgers, zou het er een heel stuk beter uit gaan zien in Moerdijk. Daar kunnen andere wethouders, die economische belangen en vooral hun eigen ego voorop stellen, nog aardig wat van leren

U bent hier