h

Caldic wacht af

17 november 2008

Caldic wacht af

Regelmatig verschijnen er berichten in de media over het zgn. uitplaatsen van Caldic. Die verplaatsing is nodig om alle spiegeltjes en kraaltjes, die door het CDA/VVD wethouderskoppel Grootenboer - Koevoets aan de burgers zijn beloofd, te kunnen betalen. De directeur van Caldic heeft echter nog niets gehoord van de projectgroep, en kent de naam van de ingehuurde projectleider alleen maar uit de krant, zegt hij vandaag in BN/DeStem.

Daar kijken wij echt niet van op want in de tijd van Moerdijkse Hoek stonden er regelmatig "sprookjes" van CDA gedeputeerde Onno Hoes in de krant. Waarin allerlei moois werd voorspeld als Moerdijkse Hoek er zou komen. Dat is niet doorgegaan, mede omdat Onafhankelijk Moerdijk - tegenstander van Moerdijkse Hoek - twee wethouders in Moerdijk had en de rest van het college de zaak niet wilde laten springen. Bij de onderhandelingen na de raadsverkiezingen werd OM getreiterd en aangevallen om die uit de coalitie te houden.

Dat is gelukt omdat GroenLinks zo gek werd om alle principes overboord te gooien in ruil voor een wethouderszetel. Die zij ergens ander vandaan moesten halen en ondertussen ook weer is vertrokken. Direct werd door de huidige coalitie het roer omgegooid en alles ingezet om het gezichtsverlies van de provinciale hotemetoten te beperken door zich volledig in te zetten voor de aanleg van een logistiek park. Waarbij de gekozen volksvertegenwoordigers in de gemeenteraad alles uit de krant moeten vernemen, net als vandaag.

Lees het artikel in BN/DeStem

U bent hier