h

Meer containers

6 augustus 2008

Meer containers

Industriegebied Moerdijk wordt een steeds groter overslagcentrum van containers als satelliet van de haven van Rotterdam. De nieuwe Rotterdamse spooroperator GTO Group wil binnenkort beginnen met een container-goederentrein die dagelijks heen en weer pendelt tussen de Maasvlakte en de containerterminal CCT op Moerdijk.

Een paar weken terug sloten CCT en de Rotterdamse containerterminal ECT een soortgelijke overeenkomst. Maar daarbij gaat het om containervervoer over het water. De achtergrond van beide projecten is dezelfde: de enorme drukte in de Rotterdamse haven en het capaciteitstekort bij havenbedrijven als ECT. Daar komt nog bij dat de wegen van en naar de Maasvlakte (de A16 en vooral de A15) meer en meer dichtslibben. Die congestie wordt nog veel groter wanneer in de loop van volgend jaar de A15 op de schop gaat.

Lees het hele bericht in BN/DeStem

U bent hier