h

Kabinet pikt geld van ouderen en zieken

18 april 2008

Kabinet pikt geld van ouderen en zieken

De balkenbende heeft nu besloten om ook het allerlaatste beetje geld bij mensen met lage inkomens weg te halen. De aftrekpost voor bijzondere ziektekosten verdwijnt met ingang van 1 januari 2009. dat betekent dat kosten voor een dieet, een bril, een gebit, een begrafenis enz niet meer voor belastingaftrek in aanmerking komen.

Het doel hiervan is om iedereen vlak voor de verkiezingen in 2010 een kleine belastingverlaging te geven om de mensen op die bende te laten blijven stemmen. Het is het zoveelste staaltje van onbeschoft pakken van de armen en dat dan lekker weggeven aan de mensen met hogere inkomens. De redenering van de Balkenbende is dat hogere inkomens geen aftrekposten op kunnen voeren voor ziektekosten in het nadeel zijn met die regeling.
En met een algemene belastingverlaging komen die toch lekker aan hun trekken.

Dit is te gek om los te lopen want waarvan moeten mensen met een minimumloon of een uitkering in vredesnaam hun bril, gebit of de rekening van de dokter en de tandarts gaan betalen. Deze maatregel gaat een heleboel ellende opleveren voor mensen die al veel jaren achter elkaar in het verdomhoekje worden getrapt door CDA, VVD en helaas nu ook nog door de PvdA als medeplichtige van de balkenbende.

Bijna alle ouderen hebben recht op die aftrekposten, maar deze CDA-regering gaat vanaf 2009 dat kleine beetje geld stelen waar die mensen misschien weleens een paar koekjes voor bij de koffie zouden kunnen kopen. Meer is het in het algemeen niet, en het is overigens altijd maar 3/4 geweest van datgene wat men er voor heeft moeten betalen. Dit kan nooit de bedoeling zijn geweest van hun voorganger die ongeveer 2000 jaar geleden de Tien Geboden als hoogste leidraad voor zijn volgelingen instelde.

Aftrek van bril, dieet en adoptie verdwijnt

BN/DeStem 18 april 2008
De belastingaftrek voor bijzondere ziektekosten verdwijnt vanaf 2009. Daardoor kunnen ruim drie miljoen mensen straks geen kosten meer aftrekken voor een bril, dieet of ziektekosten. Ook kosten om een adoptiekind uit het buitenland te halen of uitgaven voor een begrafenis of zwangerschap en geboorte zijn in de toekomst niet meer aftrekbaar. De ministeries van Volksgezondheid, Financiƫn en Sociale Zaken zijn dat in grote lijnen overeengekomen, zo bevestigen bronnen rond het kabinet.

De aftrekpost was bedoeld voor gehandicapten en mensen met zeer hoge ziektekosten, maar in de praktijk maken te veel mensen gebruik van deze regeling voor niet direct aan ziekte gerelateerde kosten. Nu krijgen 6,4 miljoen mensen geld terug voor bijzondere uitgaven. Dat kost het kabinet jaarlijks ruim twee miljard euro en dat bedrag zou in de toekomst alleen maar stijgen. Het nog onduidelijk hoeveel het kabinet zo bespaart.Drie miljoen chronisch zieken en gehandicapten, voor wie de regeling ooit was bedoeld, worden gecompenseerd. Zij krijgen vanaf 2009 een jaarlijkse toeslag van honderd tot 400 euro.

U bent hier