h

Gevaar in Vlinderbuurt

16 maart 2008

Gevaar in Vlinderbuurt


Na het herstraten van de laatste straten in de Vlinderbuurt is er een niet zo leuke situatie ontstaan voor de buurtbewoners door het “opslaan” van overtollige zaken. Aan de Wintervlinder ligt een grote hoop stenen, direct naast de openbare weg en ook is er overtollige grond langs diezelfde weg gestort.

Het ziet er slordig en rommelig uit, er wordt allerlei rommel neergegooid door onbekenden en het is daar-door een gevaarlijke situatie ontstaan vooral voor de vele jonge kinderen uit de buurt.
De bewoners hebbende laatste weken hierover geklaagd bij de gemeente en verzocht om een bescherming voor hun kinderen aan te brengen door een hekwerk rond de stenen en het opruimen van de grond. Tot nu toe heeft men alleen te horen gekregen dat “de materialen later nog worden gebruikt”. En als mensen dan vragen wanneer dat “later” dan wel mag zijn, heeft men daar geen antwoord op.

Wij hebben B&W gevraagd om snel grondige maatregelen te nemen om aan deze gevaarlijke situatie - er is onlangs zelfs vuurtje gestookt met bijgestort afval - snel een eind te maken.
Zoals verplaatsen van die stenen naar een verder van de woningen verwijderd gedeelte van het gebied en het egaliseren van de overtollige grond. Het plaatsen van een goed en stevig hekwerk rond de hoop stenen zou ook een mogelijkheid zijn, maar dan kijken de bewoners nog jaren tegen een hoop vuile stenen en dat is ook niet zo leuk.

Wij wachten af wat B&W gaat doen.

U bent hier