h

Nieuws uit 2008

14 december 2008

Marktwerking en ziekenfonds

De zorgpremies zouden volgens Edith Schippers van de VVD minder stijgen dan ten tijde van het ziekenfonds en in buitenlandse onderzoeken kwam het Nederlandse zorgstelsel als het beste uit de bus. Hebben al deze mensen nu ongelijk en moeten ze blij zijn met de nieuwe Zorgverzekeringwet? Nee, mevrouw Schippers zit er naast

Lees verder
3 december 2008

Een burger over LPM

Vanmorgen stond er een ingezonden brief van een Moerdijkse burger in BN/DeStem.die er niet om liegt. Wij vonden het een duidelijke brief die de mening van een grote groep burgers precies omschrijft. Om dat geluid verder te laten klinken dan Moerdijk en omgeving, hebben wij deze brief geplaatst.

Lees verder
2 december 2008

Vreemd bestuur

Over de vreemde gang van zaken bij het op een - behalve voor de pers - geheim gehouden plaats presenteren van plannen voor het LPM hebben wij vragen gesteld aan B&W. Hierover zijn twee artikelen verschenen in BN/DeStem die u hieronder kunt vinden.

Lees verder
30 november 2008

Grote plannen

Wie nu emigreert en over een jaar of vijftien terugkeert in Zevenbergen en omgeving, zal zijn ogen niet geloven. Een ecologisch verantwoord en duurzaam functionerend logistiek park met een biodiversiteit waar ze bij Artis en Blijdorp nog een puntje aan kunnen zuigen. Een jachthaven in het dorp Moerdijk, die de vergelijking met die van Saint-Tropez kan doorstaan.

Lees verder
25 november 2008

Overval door B&W

Vandaag verschenen een aantal berichten in de media over de haalbaarheid van het logistiek park Moerdijk. B&W heeft hierover persberichten verzonden en met journalisten gesproken. En de raadsleden weten nergens iets van, die moeten het ook maar in de krant lezen. Anders gezegd: B&W hebben een overval gepleegd met gebruik van voor de raad geheim gehouden informatie. Wij hebben daar direct de volgende vragen over gesteld:

Lees verder
19 november 2008

Milieudefensie aan Tweede Kamer: STOP AANLEG LPM

Milieudefensie roept de Tweede Kamer op te voorkomen dat het Rijk meewerkt aan de realisatie van het Logistiek Park Moerdijk. De aanleg van dit bedrijventerrein is niet nodig en in strijd met rijksbeleid. Het rijk zou haar bijdrage van 12 miljoen aan het beschikbaar maken van ruimte op het bestaande terrein moeten besteden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier