h

Gewonden bij openen gegaste container

1 december 2007

Gewonden bij openen gegaste container

Twee mannen zijn onwel geworden bij het openen van een gegaste container. Wij hebben in de Moerdijkse gemeenteraad daarover vragen gesteld waarop PvdA woordvoerder Stalenhoef begon met ons te beschuldigen van paniekzaaien. De werkelijkheid is, jammer genoeg, toch echt anders...

Enkele weken geleden bracht de actualiteitenrubriek Nova een reportage over zogenoemde gegaste containers in de haven van Moerdijk. De SP heeft in de raadsvergadering van 8 november daarover vragen gesteld. Een van de antwoorden van het Moerdijkse college was dat gascontainers vaak niet in de haven, maar pas op de eindbestemming worden geopend.
In verband met het voornemen van de coalitie om een 'logistiek park' aan te leggen, hebben wij toen ook nadrukkelijk gewaarschuwd voor ongelukken op bedrijventerreinen. En verzocht om veiligheidsnormen hiervoor op te nemen in de vestigingseisen voor bedrijven op dat voorgenomen nieuwe terrein. Maar daarin ging het college niet mee, het zou slecht zijn voor de concurrentie enz.

Gisteren zijn er twee mensen gewond geraakt bij het openen van een gegaste container, zelfs het ambulancepersoneel kreeg er last van, en die waren niet bij het openen aanwezig. Deze container werd geopend bij een bedrijf, hieruit blijkt des te meer hoe belangrijk het is dat er goede regels voor moeten komen en dat deze moeten worden gehandhaafd.

U bent hier