h

NS speelt smerig spel met Beneluxtrein

11 oktober 2007

NS speelt smerig spel met Beneluxtrein

SP-Kamerlid Emile Roemer beschuldigt de NS van het spelen van een smerig spel om de Beneluxtrein te schrappen.

Volgens het spoorwegbedrijf blijkt uit onderzoek dat deze treinverbinding tussen Amsterdam en Brussel overbodig wordt als de Hoge SnelheidsLijn-Zuid tussen beide steden gaat rijden. Roemer: “De NS heeft zelf een onderzoekje laten doen met een zeer suggestieve vraag, op basis waarvan zij nu een goede treinverbinding wil schrappen om reizigers de dure HSL in te jagen.”

Onder politieke druk mocht de NS de Beneluxtrein alleen schrappen indien de verbinding overbodig zou zijn. Volgens een onderzoek van een NS-reizigerspanel blijken de reizigers dolgraag de HSL in te willen. De SP heeft echter de vraagstelling van de NS in handen gekregen, en die blijkt zeer manipulatief te zijn:
De SP heeft minister Eurlings opgeroepen een onafhankelijk onderzoek te doen naar de consumentenvoorkeur aangaande de Beneluxtrein of de HSL. Hij heeft dit toegezegd op het moment dat de tarieven voor de HSL bekend gemaakt worden.

U bent hier