h

Aftrek ziektekosten verdwijnt

30 oktober 2007

Aftrek ziektekosten verdwijnt

Pv/dA minister Wouter Bos bezuinigt 650 miljoen euro op buitengewone uitgaven zieken en gehandicapten

“Een schrijnende bezuinigingsmaatregel ten koste van de meest kwetsbaren in de samenleving.” Zo typeerde SP-Kamerlid Rosita van Gijlswijk het plan van het kabinet om volgend jaar flink te bezuinigen op de aftrek van ziektekosten, en de regeling het jaar daarop geheel om zeep te helpen.

“De bezuiniging heeft enorme gevolgen voor de koopkracht van zeer veel mensen,”

waarschuwde Van Gijlswijk, die in dit debat haar ‘maidenspeech’ hield. “Gewone mensen met een klein of modaal inkomen. Mensen die eenmalig hoge ziektekosten hebben. Vooral chronisch zieken, ouderen en gehandicapten – wiens koopkracht toch al onder druk staat – worden keihard getroffen door deze bezuiniging.”
Lees HIER verder.

U bent hier