h

NIEUWE BANKJES

15 september 2007

NIEUWE BANKJES

Vandaag zijn door enkele medewerksters van RTL 4 bij Het Praathuis in Zevenbergen twee nieuwe bankjes geplaatst voor de ouderen. Wethouder Koevoets noemde dit een goed burgerinitiatief en daar staat B&W volgens hem helemaal achter. Maar zonder de SP was het nooit zo ver gekomen...

Wij zijn blij met de plaatsing van twee mooie banken met rugleuning, dat was immers een hartewens van de ouderen die daar dagelijks samenkomen. Daarom hadden zij al enkele keren gevraagd bij de gemeente nadat in April één van de twee ijzeren bankjes (zonder rugleuning) door een jongere met een auto helemaal in de prak was gereden. Op onze brief van 26 mei kregen wij een maand later het antwoord dat er geen ander model bankjes zou komen omdat die - kortweg gezegd - niet zouden passen in het totale plaatje. Er was wel een nieuw ijzeren bankje besteld, maar i.v.m. de levertijd zou het nog wel lang gaan duren voor het geplaatst kon worden. Het verzoek van de ouderen om houten zittingen en een rugleuning werd afgewezen vanwege dat plaatje.

Enkele stagiares bij RTL 4 werden door een bureau gewezen op ons bericht over deze zaak. Zij mochten hieraan geld besteden en een filmpje maken dat mee dingt in een wedstrijd bij Wendy van Dijk wie het beste doel heeft gevonden.
Uitzending 19 oktober 19.30 uur RTL 4

Na dat bezoek kon ineens alles: het hele gebied bij Het Praathuis werd vrijdag grondig schoon gemaakt - dat was al heel lang niet gebeurd - en er werden met spoed enkele betonblokken gestort. Een vrachtauto met kraan werd door B&W ter beschikking gesteld om de door RTL 4 aangekochte banken op te halen en te plaatsen. Al met al zijn er een man of zes enkele dagen mee bezig geweest.

Wij blijven het toch een vreemde zaak vinden als de SP het deksel op de neus krijgt bij een goed onderbouwd verzoek en dat - zodra een stel meisjes van de TV het gemeentehuis overvallen - ineens wel van alles kan. Het hele verhaal lijkt verdacht veel op de skatebaan in Willemstad, die ook "plotseling" werd aangelegd door een televisiezender, waardoor Willemstad in twee kampen werd verdeeld. Maar dat zal in Zevenbergen echt niet gebeuren door de bankjes.

De ouderen waren allemaal blij en tevreden en hebben goed meegewerkt bij het plaatsen van de bankjes, Ook de medewerkers van de gemeente die als brandweermensen al de halve nacht bezig waren geweest om de grote brand op het industrieterrein Moerdijk te blussen hebben erg goed hun best gedaan. Iedereen bedankt, maar het zou niet slecht zijn als B&W in het vervolg wat serieuzer met deze zaken om zou gaan.

En toen was het feest...

U bent hier