h

Het gaat juist slecht met de bussen

27 augustus 2007

Het gaat juist slecht met de bussen

• door Emile Roemer en Nico Schouten (eerder gepubliceerd in het Brabants Dagblad)

Voormalig gedeputeerde Jan Boelhouwer meent dat de aanbesteding van het busvervoer veel goeds heeft gebracht. Dat schrijft hij in een opiniestuk in BN/DeStem en het Brabants Dagblad van 17 augustus. De werkelijkheid is anders. Boelhouwer maakt een karikatuur van het verleden en stelt de afgelopen jaren rooskleurig voor.

Boelhouwer schrijft dat er in het verleden geen enkele noodzaak was voor vervoerders om efficiënter te werken want alles werd betaald. Het rijk paste wel bij. Hij meldt niet dat het politici zijn die verantwoordelijk waren voor het beleid. Politici van met name PvdA, CDA en VVD in wisselende coalities. Dus als er iets mis was moet hij niet de overheid, maar de betrokken politieke elites verantwoordelijk stellen. En al helemaal niet rijksambtenaren. Dat is een doodzonde voor een politicus.

Lees het hele artikel op onze provinciale site

U bent hier