h

Rolhekken moeten weg

13 juli 2007

Rolhekken moeten weg


Sinds de zomer van 2005 voert de SP strijd tegen het afsluiten van de doorgaande wegen tussen Klundert en het dorp Moerdijk die over het industrieterrein lopen. Volgens de burgemeester was er geen vergunning voor nodig omdat het "op eigen terrein" was.

Dat ligt toch wel iets anders want het was echt niet toevallig dat er direct nadat de SP in de raad kwam wel een bouwvergunning nodig was, terwijl de regels niet waren veranderd.
Van B&W hoeft daar nog steeds niet te worden gehandhaafd. Terwijl er wel er degelijk illegaal - want zonder vergunning - is gebouwd. Wij hebben B&W daar vaak op gewezen, maar nooit is er ingegrepen. En dat terwijl diezelfde mensen wel schuurtjes enz. bij burgers af laten breken als die iets groter zijn uitgevallen dan op de vergunning staat.
Veel erger is het dat openbare wegen zijn afgesloten met die illegale hekken, en dat zelfs de politie hier niet tegen op wilde treden is ook niet zo fraai te noemen.
Ook de bewoners zijn het kotsbeu geworden om steeds weer met een heel pak kluiten in het riet te worden gestuurd en hebben dat meer dan duidelijk laten weten in het overleg van de Burenraad.
Hopelijk helpt dat nu wel en worden die illegale bouwsels afgebroken. Waarmee ook gelijk de overlast van vrachtwagens in de kern Klundert wordt opgelost en er geen transportbedrijven op kosten van de gemeenschap moeten worden verplaatst.

U bent hier